KITTILBU UTMARKSMUSEUM

Kittilbu Utmarksmuseum ligger i den idylliske Kittilbugrenda i Gausdal Vestfjell og er en del av Randsfjordmuseene AS. I tillegg til å være et utmarksmuseum som formidler historien i området fra hele 8000 år tilbake i tid, er vi en godkjent økoturismebedrift og er godkjent besøksenter for Langsua nasjonalpark.

Hos oss kan du bli med på en reise tilbake i tid, fra steinalderen med menneskenes etterlatte redskaper, og  elgfangst i fangstgroper og jernframstilling fra malm i myrene i jern – og middelalderen, fram til aktuelle tema som omhandler natur og utmark i dag. Vi tilbyr flere turer og kurs om flora og fauna, og formidler i tillegg seterkultur i vår egen seter fra midten av 1800 – tallet.

Museet har åpen sesong fra midten av juni til slutten av august, men tilbyr også skole – og gruppeopplegg og ulike kurs utenfor sommersesongen på bestilling.

Ønsker du å overnatte ved Kittilbu? Vi disponerer en stor hytta bare et steinkast fra museet som kan leies store deler av året. Ta kontakt med museet for mer informasjon eller gå inn på våre hjemmesider:

Foto: Kittilbu. Gutt på seteren.

 

ÅPNINGSTIDER

Sommer 2019:

23.juni – 18.august
hver tirsdag - søndag,
Kl. 11.00-16.00

Inngang utstilling:
kr 40,- pr voksen,
kr 20,- pr barn opptil 16 år,
gratis for barn under 6 år.

Her finner du informasjon om gruppepriser

KONTAKT:

Kittilbu Utmarksmuseum
Fv 204
2653 Vestre Gausdal

Kittilbu@randsfjordmuseet.no

Tel: +47 61 22 38 00

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/kittilbuutmarksmuseum/?fref=ts

Instagram:
@kittilbu_utmarksmuseum

Foto: Kittilbu